Download http://bigtheme.net/joomla Free Templates Joomla! 3
Почетак » Вести » Србија » Контакт са НАТО-м у случају кризних ситуација на Косову

Контакт са НАТО-м у случају кризних ситуација на Косову

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да се данас договорио са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом да у случају било какве кризне ситуације на КиМ могу брзо да ступе у контакт, како би могли да се спрече сукобе и теже последице.

Вучић је рекао да је замолио Столтенберга да се не смањује мисија Кфора на КиМ, јер је то једина заштита за српски народ.

„Имао сам дуге разговоре са Столтенбергом и разговарали смо о свим врстама сарадње Србије и НАТО-а. Та сарадња је добра и имамо доста заједничких активности. Посебну пажњу смо обратили на питање КиМ и на улогу Кфора и безброј пута сам га молио да не смањује своју мисију на КиМ“, рекао је Вучић, истичући да Кфор има ефективну улогу у заштити Срба.

Вучић истиче да су се договорили да у сваком тренутку када постоје кризне ситуације могу да ступе у контакт, како би се избегле теже последице и захвалио му што је то прихватио.

„Ако будемо имали потребе, у најкраћем року, за неколико минута ступићемо у контакт и моћи ћемо да решавамо то одмах, како бисмо могли да објаснимо шта је то што се дешава на терену и помогнемо у заштити становништва“, каже Вучић.

Спутник